Get in Touch +44 (0) 20 7357 6759
Arrange a meeting
Sign up to our newsletter
Silver Logo
Thursday 17 August 2017

The Mall, Walthamstow

LinkedIn Twitter YouTube Facebook Search
Interiors Architecture Branding
Reinvigoration of Walthamstow's tired and run-down shopping centre

Shortlisted by the BCSC for Shopping
Centre Refurbishment of the Year
under £5m

Sectors

Malls & Parks

Client

Caplital & Regional plc

Location

Walthamstow, London

Brief

To deliver a full fast-track ‘refresh’ to counter the nearby Westfield Stratford effect and attract both national retailers and entice local shoppers. To do so on budget and to a very challenging time-line.

A complete reinvigoration         in just 24 months

From a centre without a heart, to one with a great big throbbing pink one! No place has changed more than Walthamstow since the centre was built over 30 years ago. Our new look has revolutionised the shopper experience and significantly increased rental levels. Clearing out false bay windows, creating double height shopfronts and a new copper ceiling ’snake’ draws customers into the new square at the heart of the centre. Moving the main staircase has created new space for a Costa, resulting in extended opening hours and significantly higher dwell times.