Get in Touch +44 (0) 20 7357 6759
Arrange a meeting
Sign up to our newsletter
Silver Logo
Monday 11 December 2017

The Mall, Maidstone

LinkedIn Twitter YouTube Facebook Search
Interiors Architecture Branding
Reinvigoration of Maidstone's shopping centre

"Silver & Co are our trusted partners in providing high quality design solutions."
Mark Bourgeois, Executive Director, Capital & Regional plc

Sectors

Malls & Parks

Client

Capital & Regional plc

Location

Maidstone, Kent

Brief

Reappointed following our successful work on the refurbishment of The Mall in Walthamstow.  To bring back to life this once proud but failing shopping centre. To transform the shopper experience and attract both national and international leisure and retail operators.

Breathing a new lease of life

This dramatic £6million refurbishment, modernised the 500,000 sq ft centre and delivered a re-energised, vibrant shopping and leisure environment. This included opening up the basement, creating an exciting light lower ground floor, driving tenants, customers and rents in the process. Revealing and exposing the original timber roof structure, we augmented this by removing a dated ceiling, replacing it with an exposed diagonal slatted ceiling and colour true lighting. The removal of the original 40 year old floor and its replacement with a clean and simple tile modernised the centre, as did the creation of high level tenant sign zones. The main entrances were completely refurbished and have been key to driving new footfall.